Τετάρτη, 14 Μαΐου 2014

Καταγραφή Αρωματικής και Φαρμακευτικής Χλωρίδας Περιοχής Λυσιμαχείας του νομού Αιτωλοακαρνανίας

...ένα μεγάλο ταξίδι έφτασε στο τέλος του...

Με αρκετή καθυστέρηση (θα έλεγαν μερικοί...) αλλά με μεράκι και πείσμα τελειώσαν οι σπουδές του ενός και πάμε τώρα για τους υπόλοιπους! "Τιμήσαμε" με πολλούς και διάφορους τρόπους τις σπουδές μας και ετοιμαζόμαστε να τιμήσουμε εξίσου και το πτυχίο μας και για του λόγου το αληθές μοιραζόμαστε μαζί σας την Πτυχιακή Εργασία στην οποία στην κυριολεξία αφιερώσαμε πολύ χρόνο και πολύ δημιουργικότητα... Άλλωστε αποτελούσε και τον τελευταίο συνδετικό κρίκο με την "φοιτητική ζωή"! 

Το θέμα; Τι άλλο...πέρα από τα αυτοφυή φυτά;

"Καταγραφή Αρωματικής & Φαρμακευτικής Χλωρίδας περιοχής Λυσιμαχείας του νομού Αιτωλοακαρνανίας"

Σαρώσαμε μια περιοχή την οποία αγαπάμε και από την οποία καταγόμαστε, μελετήσαμε όλη την αυτοφυή χλωρίδα της, την καταγράψαμε και συγκεντρώσαμε εξαιρετικά πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Έπειτα ταυτοποιήσαμε τα φυτά και ξεχωρίσαμε από όλο αυτό το υλικό τις κατηγορίες φυτών εκείνες που ενδιέφεραν περισσότερο με βάση το θέμα της μελέτης, μετά από βιβλιογραφική έρευνα:

- Αρωματικά & Φαρμακευτικά Φυτά
- Εδώδιμα Λαχανευόμενα Φυτά
- Φαρμακευτικά φυτά σύμφωνα με την "λαϊκή ιατρική"
- Μελισσοτροφικά φυτά

Νομίζουμε ότι έγινε η αρχή για την δημιουργία μιας "Βάσης Δεδομένων για την Χλωρίδα της Αιτωλοακαρνανίας" πράγμα που αποτελεί για εμάς κάτι σαν...όραμα! Βέβαια, απέχουμε πάρα πολύ από την υλοποίηση ενός τέτοιου εγχειρήματος -το οποίο δεν εξαρτάται μόνο από εμάς άλλωστε- οπότε για την ώρα ας χαρούμε την απόκτηση του πτυχίου μας!

Αν ενδιαφέρεστε να διαβάσετε την πτυχιακή μελέτη, θα βρείτε το αρχείο εδώ!
(Σημείωση: οι σελίδες 62 έως 75 είναι κενές διότι "καταλαμβάνονται από τον "Χλωριδικό Κατάλογο" της Περιοχής Μελέτης, μικρό το κακό μιας και σας το δίνουμε χώρια)

Αν ενδιαφέρεστε να δείτε το "Χλωριδικό Κατάλογο" της περιοχής μελέτης, θα βρείτε το αρχείο εδώ!

>>> οι παραπάνω σύνδεσμοι είναι για όσους έχουν λογαριασμό στην Google...μέχρι να ανέβει και κάπου αλλού για όλους τους ενδιαφερόμενους!

Το επόμενο διάστημα θα ανεβάσουμε σιγά σιγά ολόκληρο το υλικό που αποκτήθηκε από αυτή την μελέτη! Περιμένουμε σχόλια, παρατηρήσεις και επισημάνσεις αν έχουμε κάνει λάθη ή αν έχουμε παραλείψει κάτι...


Δεν υπάρχουν σχόλια: